بخش Vip سئو مایند

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو مایند هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
ورود به بازار کار با سئو مایند

روش تشخیص CMS سایت

مقالات حوزه وردپرس

چگونه میتوان فهمید که وب سایت ها از چه سیستم های مدیریت محتوایی استفاده می‌کنند ؟ در این بخش ، 3 روش کاملا اصولی و تضمینی را خدمت شما معرفی خواهیم کرد که می‌توانید در کمتر از چند ثانیه ، CMS تمامی وب سایت ها را تشخیص دهید !

2
روش تشخیص CMS سایت

CMS همان سیستم مدیریت محتوای یک وب سایت است که ممکن است بصورت اختصاصی و توسط روش های برنامه نویسی تحت نظر یک تیم نوسعه دهنده ، مختص یک وب سایت طراحی و پیاده سازی شود و یا ممکن است یکی از سیستم هایی باشد که قبلا توسط جمعی از برنامه نویسان خبره آماده شده است .

تمامی وب سایت هایی که در حال تولید محتوا هستند و اصطلاحا وب سایت آنها داینامیک است ، نیاز به سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS دارند تا بتوانند اطلاعات داخل سایت همچون مطالب و اخبار ، محصولات ، خدمات ، اسلایدرها ، متن های مختلف داخل سایت و … را کنترل و مدیریت کنند . لذا ممکن است یک وب سایت اطلاعات زیادی نداشته باشد و بتوان CMS آن را در حالتی سبک تر برنامه نویسی کرد و یا برعکس وب سایتی حجم زیادی از اطلاعات را همه روزه به کاربران ارائه می‌کند همچون وب سایت های خبری و رمز ارز و … که نیازمند سیستم های مدیریت محتوی بسیار قدرتمندتری هستند .

برخی از CMS ها در دنیا بسیار شناخته شده هستند هستند همچون CMS وردپرس که امروزه بیش از 40% وب سایت های دنیا توسط آن طراحی شده است و میتوانید باسرعت بیشتری سایت خود را توسط قالب های وردپرس اجرا کنید .

روش تشخیص CMS سایت توسط افزونه کروم

در کل روش تشخیص CMS سایت به 2 حالت است : استفاده از افزونه های کروم همچون افزونه Wappalyzer و یا استفاده از روش های آنلاین همچون وب سایت whatcms.org و البته یک روش سوم که در انتهای مقاله آموزش داده شده است !

یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیض CMS و همچنین تمامی تکنولوژی های به کار رفته در داخل یک وب سایت ، کمک گرفتن از افزونه های کروم است .

برای این کار افزونه های فراوانی وجود دارد که یکی از آنها افزونه Wappalyzer است . شما میتوانید این افزونه را در عرض چند ثانیه روی مرورگر گوگل کروم خودتان نصب نموده و بسادگی از آن استفاده کنید .

wappalyzer chrome

پس از نصب این افزونه ، یک علامت که مربوط به افزونه Wappalyzer است در بالای مرورگر شما در کنار سایر افزونه های کروم نمایش داده خواهد شد . شما باید ابتدا وارد وب سایت مدنظر شوید و سپس روی گزینه Wappalyzer کلیک کنید . با چندثانیه صبر ، تمامی تکنولوژی های استفاده شده در داخل این وب سایت به شما نمایش داده خواهد شد . برای مثال گزارش زیر مربوط به یک وب سایت وردپرسی است :

افزونه wappalyzer

همانطور که مشاهده کردید ، CMS استفاده شده در داخل این وب سایت ، وردپرس است و همچنین سایر تکنولوژی های این وب سایت نیز بخوبی قابل مشاهده است .

یکی از بهترین قسمت هایی که در این افزونه قابل مشاهده است ، پلاگین های jQuery هستند که داخل وب سایت و در قسمت فرانت‌اند استفاده شده است . ممکن است در برخی وب سایت ها ، افکت هایی را مشاهده کنید که پیدا کردن کتابخانه ها و پلاگین های آنها کار دشواری باشد ، از همین جهت میتوان بسادگی و به کمک Wappalyzer تمامی کتابخانه های استفاده شده در یک وب سایت را نیز تشخیص داد .

علاوه بر CMS ، بخش Blog نیز به شکل مجزا قابل نمایش است و ممکن است وب سایت هایی دارای CMS اختصاصی باشند اما قسمت وبلاگ آن به کمک وردپرس طراحی شده باشد که این نوع وب سایت ها بسیار زیاد هستند و قسمت وبلاگ خود را کاملا روی وردپرس پیاده نموده‌اند . پس اگر تنها بخش Blog یک وب سایت به کمک وردپرس طراحی شده باشد ، بازهم توسط Wappalyzer قابل تشخیص است .

توجه به یک نکته در این بین نیز مهم است که برخی وب سایت ها ، توسط چندخط کد ، سعی دارند تا CMS سایت را مخفی کنند ، که در این شرایط ممکن است افزونه Wappalyzer قادر به تشخیص سیستم مدیریت محتوا نباشد اما این مورد در سایت های بسیار کمی ممکن است اتفاق افتد و معمولا Wappalyzer برای اکثر وب سایت ها پاسخگو است . البته میتوان از ابزارهای دیگری نیز که در ادامه خدمتتان معرفی شده است استفاده کنید .

شخیص CMS توسط با وب سایت های کمکی

علاوه بر افزونه های کروم ، میتوان از وب سایت هایی نیز کمک گرفت که خوشبختانه اکثر این وب سایت‌ها در شرایط تحریم و فیلترینگ نیستند و استفاده از آنها بسیار راحت است . مسلما تنها یک وب سایت برای این کار وجود ندارد و تعدد آنها بسیار زیاد است .

وب سایتی که در این مقاله خدمتتان معرفی خواهیم کرد وب سایت whatcms.org است که تصویر آن را در زیر مشاهده می کنید :

سایت whatcms

در این باکس کافیست تا آدرس سایت مدنظر را وارد نموده و چند ثانیه صبر کنید . وب سایت whatcms.org با قدرت یکی از وب سایت هایی است که خصوصیات متمایزی نسب به سایر وب سایت ها دارد . همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید ، اطلاعاتی که از یک وب سایت دریافت شده به شکل زیر است :

تشخیص cms به کمک سایت whatcms

این وب سایت به اندازه افزونه Wappalyzer ، اطلاعات در اخیتار شما قرار نمیدهد اما لازم است توجه کنید که هدف این مقاله آموزش روش تشخیص CMS سایت است که این وب سایت نیز دقیقا اطلاعات CMS سایت و همچنین CMS بخش بلاگ را خدمتتان نمایش خواهد داد . به همین سادگی می‌توانید CMS وب سایت های مدنظر را در کمتر از چندثانیه تشخیص دهید .

روش سوم ( کاربردی برای سایت های وردپرسی )

همانطور که بالاتر گفته شد ، ممکن است برخی مدیران وب سایت ، کدهایی را در هسته سایت استفاده کنند که مسبب عدم نمایش اطلاعات CMS وب سایت شود . اینکار بیشتر در مورد سایت های وردپرسی ممکن است انجام شود چراکه طبق یک تفکر غلط ، برخی از مدیران استفاده از وردپرس را برای خودشان افت می‌دانند اما با این وجود بازهم استفاده می‌کنند .

در این شرایط میتوان توسط یک روش سوم ، تشخیص داد که آیا سیستم مدیریت محتوای وب سایت وردپرسی است یا خیر ! برای اینکار باید وارد صفحه اصلی وب سایت مدنظر شده و کلید F12 را فشار دهید . سپس همانند تصویر زیر به قسمت source مراجعه کنید .

اگر در این قسمت پوشه هایی به شکل زیر با اسامی wp-content و wp-includes وجود داشت ، این وب سایت حتما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کرده است . تغییر نام این پوشه ها در داخل سیستم مدیریت محتوای وردپرس کار بسی دشواری است و شاید یتوان گفت غیرممکن ، از این جهت عملا نمیتوان در این قسمت ها تغییرات زیادی اعمال نمود ( مگر توسط افراد خبره ) ! پس به همین سادگی و به کمک روش های گفته شده می‌توانید سیستم مدیریت محتوای تمامی وب سایت ها را بسادگی تشخیص دهید !

ادمین

انتقال دانش زمانی ارزشمند است که در حوزه ارائه شده به شکل کامل و بی نقص باشد . در دوره های آموزشی و مقالاتی که برای شما عزیزان به اشتراک میگذارم ، تمامی تلاش خود را میکنم تا همه نیاز های شما را پوشش دهم .

آموزش های فرانت

اولین بخش از طراحی یک وب سایت را قسمت فرانت آن تشکیل می دهد . بنابراین برای حرکت در مسیری درست باید ابتدا در این بخش مهارت های لازم را بدست آورد .

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

با چندخط کد می‌توانید دکمه تماس را در داخل سایت خودتان اضافه کنید ! ساخت دکمه ثابت برای تماس در داخل سایت های وردپرسی بدون نصب هیچ افزونه خاصی !

1

اگر در وردپرس قصد دارید تا از یک نوشته ، برگه یا محصول کپی تهیه کرده و کار خود را سرعت بخشید باید چگونه عمل کرد ؟ معرفی روش های سریع تهیه رونوشت از انواع محتوا در وردپرس !

0
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
دیدگاه های شما
sama78 ۱۰ / ۱۴۰۲

چرا مثلا نمیخوان کسی بدونه سایت اونا با وردپرس طراحی شده مگه اشکالی داره؟

ادمین ۱۰ / ۱۴۰۲

سلام ، برخی افراد چون منتقد شدید وردپرس بودند الان غرورشون اجازه نمیده که بقیه اطلاع داشته باشن سایت اونا روی وردپرس منتقل شده چون عملا باوجود داشتن آگاهی ، قدرت وردپرس رو انکار می‌کردند