از چه سنی برنامه نویسی را شروع کنیم
مقالات برنامه نویسیدراین مقاله به شکلی کامل خدمت علاقمندان ورود به دنیای برنامه نویسی ، سن مناسب شروع این حرفه پولساز را توضیح خواهیم داد .

در این مقاله از سری مطالب مفید سایت سئو مایند قصد داریم تا یه این موضوع بپردازیم که از چه سنی برنامه نویسی را شروع کنیم ؟ یکی از سئوالات بسیار مهم در حوزه یادگیری برنامه نویسی که امروز سعی داریم بهترین پاسخ را برای آن خدمتتان ارائه کنیم ! مطمئنا با توجه به پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز ، کودکان از سنین پایین با دستگاه های هوشمند همچون موبایل و تبلت ، خواسته یا ناخواسته آشنا می شوند و همچنین از بازی ها یا برنامه های درسی داخل این دستگاه ها استفاده می کنند . اما در این بین هستند نوجوانانی که در سنین 12 تا 18 سالگی علاقمند به کارهای برنامه نویسی ، طراحی سایت ، هک و … هستند !
والدین نیز باتوجه به علاقه فرزندشان به حوزه برنامه نویسی می بایست اطلاعات کافی را داشته و بر آن اساس تصمیم گیری و راهنمایی کنند . البته در شرایط برعکس نیز ممکن است خانواده علاقمند باشد تا فرزند آنها در حوزه برنامه نویسی فعالیت کند بنابراین باید در زمان مناسب او را تشویق به یادگیری زبان های برنامه نویسی کاربردی کنند که در ادامه تمامی این موارد را بررسی خواهیم کرد . اگر در مورد برنامه نویسی یا برنامه نویس اطلاعات ندارید در ابتدای این مقاله اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار خواهیم داد .
برنامه نویسی و برنامه نویس
کامپیوتر و سیستم های رایانهای با منطق ماشین یعنی اعداد 0 و 1 کار می کنند که در اصطلاح به آن زبان ماشین گفته می شود . کار کردن با این زبان ماشین بسیار دشوار است ، بنابراین زبان های واسطی به وجود آمدند که کار با زبان ماشین را برای ما راحت تر کنند و بتوان درک بهتری از دستورات نوشته شده داشت . نهایتا این دستورات به همان زبان ماشین یعنی 0 و 1 تبدیل شده و اجرا خواهند شد . این زبان های واسط همان زبان های برنامه نویسی هستند که اسامی مختلفی همچون پایتون ، پی اچ پی ، C و … دارند .
زبان های برنامه نویسی انواع کامپایلری و مفسری دارند . برخی زبان ها سطح بالا هستند ، یعنی زمانی که در حال نوشتن دستورات آن هستید ، معنی دستورات را نیز درک می کنید و به نوعی میتوان گفت زبان های سطح بالا به زبان انسان نزدیک هستند ، برخی زبان ها نیز سطح پایین هستند و به زبان ماشین نزدیک تر می باشند که حتما متوجه شدهاید که درک آنها نسبت به زبان های سطح بالا کمی دشوار تر است . اما در بین اینهمه زبان سطح بالا ، سطح پایین ، مفسری و کامپایلری ، کدام زبان مناسب چه سنی است !
برنامه نویس شخصی است که با روش و منطق کار با یک زبان یا چندین زبان برنامه نویسی مختلف آشنا بوده و به کمک آنها دستورات لازم برای اجرا شدن و وجود یک برنامه را نگارش می کند .
از چه سنی برنامه نویسی را شروع کنیم
برنامه نویسی یک حرفه پولساز است که میتواند درصورت قرارگرفتن در مسیر مناسب ، در آینده شغلی بسیار به شما کمک کند . اما چگونه میتوان از سنین کمتر این کار را انجام داد . اول از هرچیزی این نکته را باید گفت که اگر یادگیری برنامه نویسی در سن 18 الی 25 سالگی انجام شود ، بازدهی و قدرت یادگیری انسان دراین بازه سنی بسیار بیشتر است و بسیاری از افراد نیز یادگیری برنامه نویسی را با ورود به دانشگاه و برای مثال دانشجو شدن در رشته هایی همچون نرم افزار و آی تی آغاز می کنند . اما با توجه به وجود رشته های طراحی صفحات وب در پایه هایی کاردانش و فنی و حرفهای ، میتوان گفت اصولا از سنین 14 سالگی به بعد ، بدون مشکل یادگیری برنامه نویسی را از سطح مبتدی تا پیشرفته آغاز کرد .
اما در اردوهای تابستانی ، مدارس خصوصی ( مدارس آی تی ) و برخی پایه هایی تقویتی ، برنامه نویسی حتی از سن 8 یا 9 سالگی با توجه به شروع درک منطق در کودکان آغاز می شود اما این آموزش ها بیشتر جنبه آشنایی و همچنین تفهیم روش کار و مقدمات برنامه نویسی است . شروع آموزش دراین سطح و در این سن برای کودکان مشکلی نداشته و یک زمینه سازی بسیار خوب ، هم جهت کشف استعداد و هم جهت هموار سازی مسیر آنها در آینده است .
اگر علاقمند به یادگیری برنامه نویسی به شکلی درست از سنین پایینتر هستید ، میتوانید از سنین 14 سالگی شروع به یادگیری برنامه نوسی از قدم صفر کنید . اگر علاقمند هستید تا فرزند شما از سنین کمتر برنامه نویسی را شروع کنند لازم است بدانید که کودکان در سنین بین 7 تا 13 سالگی به حد کافی توانایی درک منطق پشت کدها را ندارند و اصولا نباید سروکار آنها با کد باشد .
آموزش تصویری یکی از بهترین راه ها برای علاقمند کردن و ترغیب آنها به یادگیری کد در آینده است . یک نرم افزار و برنامه قبل از اینکه به مرحله کدنویسی برسد ، باید در یک فلوچارت و نمودار بصری ترسیم شده و مراحل ورودی و خروجی آن مشخص شود . برای کودکان در سنین پایین تر نیز دقیقا باید از همین روش برای شروع و به نتیجه رساندن یک برنامه کوچک آغاز کرد .
در سنین دبیرستان با آماده سازی ذهن دانش آموزان برای درک ریاضیات گسترده تر ، ذهن آماده پذیرش منطق های برنامه نویسی در قالب کد خواهد بود . در کتاب های درسی رشته های کاردانش و فنی و حرفهای ، آموزش از زبان هایی همچون ویژوال بیسیک ، که محیط های ویژوال برای ساخت ظاهر برنامه و سپس کدنویسی دارند شروع می شود . طراحی صفحات وب نیز ازجمله واحد های درسی است که در گام های اول با نمایش خروجی هایی به دانش آموز ، او را ترغیب به یادگیری می کند . البته هدف از این بخش این نیست که یادگیری برنامه نویسی حتما در مدرسه و با دروس آموزش و پرورش انجام شود . هدف نمایش سنجش عمومی پایه یادگیری است .
بازه سنی 14 تا 18 سالگی
میتوان گفت این سن بهترین بازه برای کشف استعداد برنامه نویسی ، هدف قرار گرفتن زبان هایی که به آنها علاقه دارید و نهایتا شروع یادگیری اصولی است . برنامه نویس شدن و یادگیری آن ، ارتباطی به رشته دانشگاهی و یا آموزش آن در دانشگاه ندارد . بسیاری از برنامه نویسان بدون رشته های مرتبط نرم افزار و … در حال کار به بهترین شکل هستند اما اگر قصد دارید تا توسط برنامه نویسی یک آینده کاری داشته باشید ، انتخاب رشته های مرتبط با برنامه نویسی خصوصا رشته نرم افزار بسیار به شما کمک خواهد کرد . در بازه دانشگاهی ، میتوانید مهارت های خود را در زمینه یادگیری زبان های برنامه نویسی بیشتری توسعه دهید .
اما در سنین 14 تا 18 سئوال این است که کدام زبان را انتخاب کنیم که در همین قدم های اولیه یادگیری با سختی های زیاد همراه نبوده و مهم تر از آن در چندسال آینده نیز کارایی داشته باشد . میتوان گفت زبان هایی را باید انتخاب کرد که قبل از هرچیزی شناخته شده باشند ، اسم آنها در بازار کار بیشتر شنیده شود و همچنین یادگیری قواعد اولیه آن سخت نباشد که معمولا زبان های سطح بالا همچون php این ویژگی ها را دارند .
در این سن توصیه می شود به سراغ زبان هایی همچون c و یا ++c رفته نشود . به این دلیل که این زبان ها ، جز دسته زبان های دشوار محسوب می شوند و گرفتن خروجی در آنها نیازمند یادگیری بخش های زیادتری از هسته اصلی زبان است . زبان هایی که میتوانید در این سن نسبت به یادگیری آنها اقدام کنید زبان های ساده تری همچون html ، زبان طراحی Css ، و همچنین زبان برنامه نویسی پایتون یا php است که میتوانید در مدت زمانی سریع تر خروجی های مورد انتظار را از برنامه های خود داشته باشید .
شروع برنامه نویسی از سن 18 تا 25 سالگی
این بازه سنی یکی از بهترین و مناسب ترین بازه های زمانی برای شروع یادگیری است . بیش از 60 تا 70 درصد برنامه نویسان موفق از همین سن شروع به یادگیری زبان های برنامه نویسی نمودهاند . احتمال دارد شما در سنین قبل از 18 سالگی با برخی زبان های برنامه نویسی که در بخش قبلی اشاره شد آشنا شده باشید و به همین دلیل یک پیش زمینه مناسب از جهت انتخاب و ادامه مسیر روبروی خودتان داشته باشید .
ارتباطی ندارد که شما در این سن دانشجوی رشته نرم افزار هستید یا دانشجوی رشته های دیگر و یا حتی دانشجو نیستید ! تمامی موضوع مربوط به علاقه و استارت شما جهت یادگیری در این بازه سنی است . شما مطمئنا تا این سن ، تخیلاتی از برنامه هایی که علاقمند به خلق آنها هستید دارید بنابراین میتوان در حد یک راهنمایی کلی اینگونه گفت که :
- اگر قصد دارید تا در زمینه طراحی سایت فعالیت داشته باشید میتوانید زبان های html و زبان طراحی Css ، در ادامه فریمورک هایی همون بوت استرپ و نهایتا زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را یاد بگیرید
- اگر به بخش های داینامیک سازی و برنامه نویسی بک اند وب سایت علاقمند هستید میتوانید در زمینه یادگیری برنامه نویسی با زبان های php و همچنین پایتون کار خود را شروع کنید
- اگر قصد دارید تا در زمینه برنامه نویسی موبایل شروع به کار کنید میتوانید از زبان جاوا ، کاتلین و یا ری اکت نیتو کار خود راشروع کنید
- اگر علاقمند به برنامه نویسی نرم افزار های سیستمی هستید ، زبان php و سی شارپ بهترین گزینه ها هستند
در نهایت مدنظر داشته باشید که شما با یادگیری اصولی یک زبان برنامه نویسی ، زمینه را برای یادگیری زبان های برنامه نویسی بعدی تا بیش از 50% هموار خواهید کرد به این دلیل که منطق زبان های برنامه نویسی در بیش از 40 الی 50 درصد شبیه به هم است . مواردی که در بالا بعنوان زمینه های شروع یادگیری برنامه نویسی خدمتتان معرفی شدند ، از جمله زبان های کاربردی و همچنین قدرتمند در حوزه برنامه نویسی هستند که میتوانید با کمی تحقیق درباره هرکدام ، به یادگیری هرچه بیشتر آنها علاقمند شوید .
یادگیری برنامه نویسی در سنین 25 تا 35 سالگی
این سن از عموم جامعه ، معمولا سنی است که هر کسی در آن شرایط متفاوت دارد و ممکن است شما در این سن دوره خدمت سربازی خود را به اتمام رسانده باشید یا ممکن است در حال ارائه تحقیقات لازم جهت مدرک دکتری خود باشید و یا دارای همسر و فرزند . یادگیری برنامه نویسی در این سن غیر ممکن نیست و میتوان گفت بازه 10 ساله بین 25 تا 35 سالگی نیز میتواند بدون ایجاد هرگونه مشکلی برای یادگیری شما ، مسبب تبدیل شدنتان به یک برنامه نویس باشد اما این مشکلات و مسائل خارجی هستند که شاید مسیر شما را دشوار کنند . بنابراین اگر مشکلی در این بازه سنی ندارید میتوانید با خیالی راحت استارت یادگیری برنامه نویسی را بزنید . در سنین پس از 35 سالگی یادگیری و اصطلاحا صبر و حوصله به اندازه ایام جوانی نیست و کمتر افرادی پس از سن 35 سالگی علاقه به یادگیری مواردی همچون برنامه نویسی دارند که نیازمند شکیبایی و تحقیق و بررسی در لابهلای حجم زیادی از کد ها است . اما در این بین افرادی هم هستند که پس از سن 40 سالگی شروع به یادگیری برنامه نویسی می کنند و نسبت به افراد جوان تر ، از ارزش زمان خود بیشتر اطلاع دارند و از این جهت پخته تر می باشند . در یک کلام میتوان اینگونه گفت که یادگیری سن و سالی ندارد اما این خود شما هستید که تعیین خواهید کرد در چه سنی بازدهی انجام چه کارهایی را دارید و این نکته نیز اضافه شدنی است که هیچ کاری در هیچ سنی نشد ندارد !
کدام زبان برنامه نویسی پول ساز است ؟
اگر تا این قسمت از مقاله ، مطالب ارائه شده را بخوبی مطالعه کرده باشید ، حتما میدانید که هدف شما از ورود به دنیای برنامه نویسی ، هم لذت از کدنویسی و هم کسب درآمد است . موضوع درآمد همیشه یکی از گزینه های اصلی در هر کاری است اما باید توجه داشت که آیا زبان های برنامه نویسی می توانند شما را به درآمد های مناسب برسانند یا این شما هستید که باید با به کارگیری درست این زبان ، برای خود ماشین پولسازی ایجاد کنید !
در مقاله از چه سنی برنامه نویسی را شروع کنیم هدف معرفی زبان های برنامه نویسی منجر به درآمد نیست چراکه اگر شما با 100 زبان برنامه نویسی نیز آشنایی داشت باشید و هیچکدام برای شما کوچکترین جرقه درآمد را ایجاد نکند پس دانش شما عملا بی فایده است . اگر در این مورد نیز علاقمند به مطالعه و کسب اطلاعات لازم هستید میتوانید مقاله زبان های برنامه نویسی پولساز را در سایت مطالعه فرمائید .
نتیجه گیری
استعداد و علاقه فرزندان را میتوان از همان سنین ابتدایی شناسایی کرد . توجه داشته باشید که علاقه فرزند خود به بازی های رایانهای را دلیل بر علاقه او به برنامه نویسی قرار ندهید به این دلیل که بسیاری از کودکان و یا نوجوانان صرفا علاقمند به بازی هستند و نحوه کار سیستم عامل و دستگاهی که در اختیار آنها قرار دارد برای آنها اهمیتی ندارد .
شروع به یادگیری گسترده در زمینه های همچون ICDL یا به عبارتی نرم افزار های Word، اکسل ، Access و یا برنامه هایی همچون فتوشاپ ، میتواند نشان دهنده علاقه فرزند شما به دنیای تکنولوژی باشد که این علاقه کم کم خود را در قالب علاقمندی به کدنویسی نیز نشان خواهد داد . اگر در سنین 14 تا 18 سالگی هستید و در حال مطالعه این مقاله ، حتما توصیه میکنیم تا در مورد زبان های برنامه نویسی مختلف تحقیق و مطالعه کنید و عجله برای شروع فوری نداشته باشید . همین که بتوانید تا منطق و ساختار مقدماتی برنامه نویسی را بشناسید واقعا نشانه های خوبی است .
اما اگر در سنین 18 تا 25 سالگی قرار دارید اطلاع داشته باشید که ذهن شما هم اکنون در بهترین شرایط برای یادگیری است و میتوانید بدون نگرانی حتی از سخت ترین زبان های برنامه نویسی نیز یادگیری را شروع کنید .

انتقال دانش زمانی ارزشمند است که در حوزه ارائه شده به شکل کامل و بی نقص باشد . در دوره های آموزشی و مقالاتی که برای شما عزیزان به اشتراک میگذارم ، تمامی تلاش خود را میکنم تا همه نیاز های شما را پوشش دهم .
آموزش های فرانت
اولین بخش از طراحی یک وب سایت را قسمت فرانت آن تشکیل می دهد . بنابراین برای حرکت در مسیری درست باید ابتدا در این بخش مهارت های لازم را بدست آورد .
چه وب سایت هایی از زبان برنامه نویسی php استفاده می کنند ؟ بزرگترین وب سایت های دنیا که هسته اصلی آنها بر روی php سوار است را بشناسید !
آیا از اشتباهات اصلی برنامه نویسان مبتدی اطلاع دارید ؟ اگر برنامه نویس مبتدی یا حتی سطح متوسط هستید توصیه میکنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید چرا که شاید شما نیز 1 اشتباه در پروژه های خود انجام می دهید و از آن بی خبر هستید .