تاثیر ریسپانسیو بودن سایت در سئو
مقالات سئوریسپانسیو بودن سایت ها چه تاثیرات مستقیم و یا غیر مستقیمی بر روی سئو سایت شما خواهد داشت ؟ در این مقاله به بررسی کامل این موضوع خواهیم پرداخت .
یکی از فاکتور هایی که امروزه در سئو و مهم تر از همه تجربه کاربری هر وب سایت مهم است ، واکنشگرا بودن قالب وب سایت شما است . از آنجایی که تلفن های همراه روز بروز با امکانات بسیار بیشتری ظهور کردند ، و در کنار آن دسترسی به اینترنت نیز بسیار راحت تر شد ، از این جهت نیاز بود تا وب سایت ها وجه خود را در دستگاه های قابل حمل همچون موبایل و تبلت نیز بخوبی تنظیم کنند .
این مورد یک پیش زمینه بسیار خوب برای توسعه فریمورک های طراحی سایت نیز بود . در حال حاضر اگر وب سایتی طراحی شود مطمئنا به صورت ریسپانسیو و واکشنگرا طراحی می شود چرا که دلایل مختلفی پشت پرده این موضوع قرار دارند که بخاطر آنها ملزم به طراحی به صورت واکنشگرا هستیم . یکی از این موارد سئو و بهینه سازی سایت است . در این مقاله نیز قصد داریم تا بخوبی بر روی موضوع ریسپانسیو و ارتباط آن با سئو بپردازیم .
تلفن های همراه و تجربه کاربر
یکی از اصلی ترین دلایل واکنشگرا شدن وب سایت ها همانطور که گفته شد تلفن های همراه و دستگاه های قابل حمل بودند . زمانی که مخاطبان وب سایت ها ، علاقمند هسند تا در هر نقطه ، با تلفن همراه خود ، اطلاعات و محتوا را بررسی کنند ، مطمئنا تلفن همراه بهترین گزینه است . زمانی که کاربر وب سایت را در تلفن همراه یا تبلت خود باز کرد ، وب سایت باید از لحاظ نمایش و مرتب بودن المان ها کاملا بی نقص باشد .
هر اندازه که بتوان طراحی نهایی را در نسخه های موبایل و همچنین تبلت بخوبی مدیریت کرد ، همان اندازه کاربر تجربه بهتری از کار با وب سایت ما خواهد داشت . مهم ترین گزینه در بحث ریسپانسیو بودن بهبود تجربه کاربری یا همان موضوعات UX است .
در هر وب سایت مطمئنا طراحی و بخش بندی المان ها متفاوت است و یک طراح خوب باید تمامی المان ها را بخوبی در اندازه های کوچک تر مدیریت کند . یکی از مهم ترین بخش های سایت ، منو های ناوبری سایت هستند که معمولا در موبایل به صورت منو همبرگر هستند . المان هایی که به صورت کنار هم هستند نیز در موبایل در زیر هم قرار خواهند گرفت .
اما سئو کجای این موضوع قرار دارد ؟
اول از همه اینکه ریسپانسیو نبودن یک وب سایت اکنون غیر قابل قبول است اما این کار نیز دلیل خاص خود را دارد . صرفا بخاطر بحث دیزاین نیست که طراحان بمحص شروع طراحی قالب ، خاصیت های ریسپانسیو را در قالب تنظیم می کنند .
یکی از موضوعات مهم این است که اگر سایت شما در گوشی باز شود و کاربر نیاز به زوم کردن و مشاهده جزئیات را داشته باشد ، اگر کاربر قدیمی سایت شما نباشد ، مطمئنا وب سایت را ترک خواهد کرد . ترک وب سایت در چند دقیقه اول به معنی ایجاد نرخ پرش است .
اما نرخ پرش چیست ؟ نرخ پرش یعنی نرخ خروج کاربران از سایت شما . زمانی که کاربران وارد وب سایت شما می شوند و چند لحظه پس از ورود بدون هیچ واکنش خاصی از سایت شما خارج می شوند ، این موضوع به معنی ایجاد نرخ پرش است . هر اندازه که نرخ پرش سایت شما افزایش یابد به مرور زمان وب سایت شما اعتبار خود را از دست خواهد داد . چرا که موتور های جستجو و مخصوصا گوگل ، از لحاظ اعتبار و محتوای با ارزش ، وب سایت شما را در رتبه های مناسبی قرار نخواهند داد .
پس نکته نهایی که ریسپانسیو بودن به آن ختم می شود موضوع نرخ پرش است . موضوع نرخ پرش ارتباط مستقیم با تجربه کاربری دارد و یکی از مباحثی که تجربه کاربری را تحت تاثیر قرار میدهد موضوع ریسپانسیو بودن وب سایت شما است .
این موضوع هم اکنون در داخل کنسول جستجوی گوگل یک فاکتور از لحاظ سئو داخلی سایت محسوب می شود و حتما وب سایت ها ملزم به رعایت آن می باشند . البته نداشتن ریسپانسیو در حالت کلی لطمه به ساختار داخلی سایت نخواهد زد اما نتیجه آن به شکل غیر فنی در قسمت نرخ پرش و افزایش خروج کاربران از سایت خود را نشان خواهد داد .
اگر سایت شما ریسپانیسو نیست چه باید کرد ؟
امروز همانطور که گفته شد وب سایت هایی که طراحی می شوند همگی خاصیت ریسپانسیو بودن را از همان ابتدا دارند و تقریبا هیچی وب سایتی بدون ویژگی های ریسپانسیو طراحی نمی شوند . اما برخی وب سایت ها هنوز هم هستند که واکنش گرا نیستند .
این وب سایت ها معمولا بخاطر حجم ورودی زیاد کاربران ، امکان تغییر را ندارند . البته این عدم تغییر دلایل دیگری نیز دارد اما این مجموعه ها به همین حالت ، با همان سیستم قبلی طراحی و برنامه نویسی به کار خود ادامه میدهند .
اگر وب سایت شما به شکل غیر واکنشگرا طراحی شده است می توانید توسط یک طراح خبره ، طرح فعلی را حفظ و خاصیت واکنشگرایی را به آن اضافه کنید . این حالت تا حد زیادی به بخش های برنامه نویسی آسیب نخواهد زد و اگر طراح با کمک یک تیم برنامه نویسی همکاری کند ، می تواند به راحتی و در طی مدت زمانی مشخص ، قالب فعلی را به یک تم ریسپانسیو تبدیل کند .
البته برای وب سایت هایی که امروزی تر دیزاین شدند ، میتوان طرح را کلا از نو پیاده سازی کرد . در هر صورت اگر تم شما در حال حاضر خاصیت واکشنگرایی ندارد ، می توان این ویژگی را به آن اضافه نمود و در دستگاه های قابل حمل نیز کاربران را حفظ نمود . در حالت کلی همه وب سایت ها ملزم به داشتن یک دیزاین کاربر پسند در حالت موبایل می باشند تا جایی که برخی از وب سایت ها به شکلی حالت موبایل را طراحی می کنند که گویا وارد یک اپ موبایلی شدید .
البته برخی حالت های دیگر نیز برای نسخه های موبایل وب سایت وجود دارد که یک قالب کاملا مجزا برای قسمت های موبایل طراحی خواهد شد و طبق الگوریتم های برنامه نویسی ، در صورتی که کاربر یا تلفن همراه خود وارد سایت شد ، نسخه موبایل آن نمایش داده می شود . این حالت بیشتر برای وب سایت هایی استفاده می شود که نرخ بازدید آنها بسیار بیسار بیشتر بوده و تغییرات در آن ممکن است باعث وقفه چند هفته در پروسه کاری آن شود . ب همین جهت یک نسخه مجزا اما با همان ساختار برنامه نویسی ، برای بخش موبایل پیاده می شود .
ابزار های ریسپانسیو کردن وب سایت
برای طراحی یک وب سایت بصورت واکنشگرا ، بهترین راه استفاده از فریمورک های طراحی در بخش زبان برنامه نویسی Css می باشد . البته میتوان به کمک خود Css نیز خاصیت واکنشگرایی را تامین نمود اما مطمئنا به کمک فریمورک ها ، پروژه ما بسیار استاندارد تر و سریع تر اجرا خواهد شد .
از جمله فریمورک هایی که برای ریسپانسیو سازی قالب سایت استفاده می شوند میتوان به فریمورک بوت استرپ ( Bootstrap ) ، یوآی کیت (UiKit) و فاندیشن ( Foundation ) اشاره نمود . طراحان قالب به کمک یکی از این فریمورک ها ، خاصیت واکنشگرایی را در قالب وب سایت شما ایجاد خواهند نمود .
یکی از محبوب ترین فریمورک های روز ، بوت استرپ می باشد که دوره آموزش بوت استرپ نیز برای علاقمندان به یادگیری طراحی قالب وب سایت ها در سایت خود ما منشتر شده است .امیدواریم تا محتویات این مقاله برای شما مفید بوده و توانسته باشیم تا در نهایت اختصار ، اهمیت ریسپانسیو در سئو سایت را برای شما عزیزان تشریح نموده باشیم .
انتقال دانش زمانی ارزشمند است که در حوزه ارائه شده به شکل کامل و بی نقص باشد . در دوره های آموزشی و مقالاتی که برای شما عزیزان به اشتراک میگذارم ، تمامی تلاش خود را میکنم تا همه نیاز های شما را پوشش دهم .
آموزش های فرانت
اولین بخش از طراحی یک وب سایت را قسمت فرانت آن تشکیل می دهد . بنابراین برای حرکت در مسیری درست باید ابتدا در این بخش مهارت های لازم را بدست آورد .
آیا وب سایت های هوش مصنوعی قادر به تولید محتوای مناسب جهت سئو سایت شما هستند یا خیر ؟! تاثیرات مثبت و منفی این وب سایت ها در سئو سایت شما چگونه خواهد بود ؟
در این مقاله ماهیت چگالی کلمه کلیدی و اصول آن را بررسی نموده و نهایتا ارتباط آن با الگوریتم رنک برین گوگل را شرح خواهیم داد
با سلام ، این وب سایت ها دلایل زیادی ممکنه برای عدم اعمال تغییر و بروزرسانی در قالب خودشان داشته باشند اما همیشه یکی از دلایل سختی تغییر این میتونه باشه که حجم اطلاعات و کاربران روزمره مراجعه کننده زیاد باشند و تغییرات باعث اخلال در امور کاربران و داده های ذخیره شده طی چندین سال شود