بخش Vip سئو مایند

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو مایند هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
ورود به بازار کار با سئو مایند

مزایای شغل برنامه نویسی

مقالات برنامه نویسی

اگر برنامه نویس باشم چه مزایای شغلی خواهم داشت ؟ آیا صرفا بخاطر مزایای این شغل باید به سراغ برنامه نویسی رفت ؟ معایب شغل برنامه نویسی چیست ؟

2
مزایای شغل برنامه نویسی

برخی بر این باور هستند که برنامه نویسی یکی از بهترین شغل های دنیا است و میتوانند از این طریق به درآمدهای بالایی برسند اما باید دید این حرف تا چه اندازه واقعیت دارد ؟ قبل از هرچیزی بدنیست بدانید که هرشغلی مزایا و معایب خود را دارد و در هیچ شغلی نمیتوان به یکباره به درآمدهای بالایی رسید و مطمئنا نیازمند چندین سال تجربه و کار مرتبط است . برنامه نویسی ازجمله شغل هایی است که نسبت به سایر مشاغل از برخی آزادی های خاصی برخوردار است و به همین دلیل اگر استعداد اولیه ( نه استعداد کامل ) در زمینه برنامه نویسی را در خود مشاهده کردید میتوانید این شغل را بعنوان منبع درآمد خود ببینید .

شاید درکنار مزایایی که برای شغل برنامه نویسی خواهیم گفت ، معایبی نیز وجود داشته باشد اما همانطور که گفته شد تمامی مشاغل مزایا و معایب خودشان را دارند . اگر شما تصمیم دارید تا درآینده یک برنامه نویس خطاب شده و از این راه پول و سرمایه لازم و کافی را بدست آورید باید شناخت کافی از این شغل داشته باشید پس در ادامه به توضیح و تفسیر این موارد خواهیم پرداخت .

اولین شرط عشق به کار

قبل از اینکه مزایای کلی و اصلی شغل برنامه نویسی را خدمتتان عارض شویم باید بدانید که تمامی برنامه نویسان عاشق شغل خود هستند و هیچ برنامه نویسی را نمیتوان یافت که از روی زور و اجبار و با هزاران مورد غر زدن کارخود را انجام دهد شاید بتوان گفت برنامه نویسی جز معدود شغل هایی است که این مزیت را دارد و تمامی افرادی که در این حوزه فعالیت دارند با عشق تمام مشغول انجام کار هستند . اگر شما نیز ارتباط مذکور را بین خودتان و همچنین شغل برنامه نویسی ایجاد کنید پس میتوانید از مزیت هایی که در ادامه خواهیم گفت استفاده کنید .

آزادی کاری

اولین و مهم ترین مزیت این شغل آزادی آن است . به عبارتی شما مقید به ساعت کاری یا محل کاری خاصی نیستید و میتوانید در هرساعتی از روز و در هر محلی که تمایل دارید و شرایط فراهم است ، کار خودتان را به نحو احسنت انجام دهید . بجز اینکه شما در یک شرکت برنامه نویسی مشغول به کار باشید و طبق قوانین آن شرکت ملزم به ورود و خروجه بموقع باشید اما اگر خودتان به تنهایی مشغول به کار برنامه نویس هستید ، زمان و محل هیچ اهمیتی برای شما ندارد . اگر مشغول تحویل یک پروژه مهم هستید و به شکل ناخواسته به یک مهمانی یا جلسه دعوت شوید ، میتوانید باخیال راحت در محل مذکور حضور داشته و پس از اتمام کارتان دوباره لپ تاپ یا سیستم خودتان را روشن کرده و به سراع ادامه پروژه بروید .

اگر امروز احساس کسالت دارید مجبور نیستید تا کار کنید ! یک روز ، دو روز یا هر چندروز که احساس می کنید برای بهبود شما لازم است استراحت کنید ، چراکه بعد از چندروز میتوانید با سرعت و قدرت بیشتری اقدام به کدنویسی و تکمیل پروژه ها نمائید . پس از این جهت و خیلی جهات دیگر شما به اندازه کافی آزادی زمانی و مکانی دارید . اگر همانند بند اول ” عاشق کارتان باشید ” کدنویسی یک زنگ تفریح برای شما است . بسیاری از برنامه نویسان حتی زمانی که پروژه خاصی جهت تحویل ندارند به تنهایی یک پروژه تمرینی یا تستی را برای خودشان ایجاد کرده و شروع به کدنویسی می کنند چراکه لذت کدنویسی برای آنها غیرقابل توصیف است . اگر شما شخصی هستید که با ساعات کاری منظم چندان احساس راحتی نمی کنید و روتین روزانه برای رفتن به محل کار و بازگشت برای شما سخت است ، پس برنامه نویسی یک فرصت عالی است .

رئیس خود و حتی کارفرمای خود هستید

برنامه نویسان توانمند اکثرا به شکل انفرادی مشغول به کار هستند و غالبا برای شرکت های برنامه نویسی کار نمی کنند ، از این جهت تنها شخصی که با آن سروکار دارید ، کارفرمای شما است و شخصی بالای سر شما نیست که اصطلاحا امر و نهی کند یا اذیت کاری و روانی برای شما ایجاد کند . از آنجایی که کارفرما صاحب پروژه است اما درهرصورت شما مجری پروزه هستید و کارفرما به اندازه شما دانش برنامه نویسی ندارد و تمامیت پروژه را آسوده خاطر به شما سپرده است بنابراین این شما هستید که مسئول کل پروژه خواهید بود .

کارفرما در مواردی که شما توضیحات لازمه را به او ارائه می کنید در اکثر موارد موافقت خود را اعلام خواهد کرد اما این حرف به این معنی نیست که شما باید از این مورد سوء استفاده کنید و برای مثال زمان هایی که خسته هستید یا حوصله کار کردن ندارید ، اینگونه به کارفرمای خود نشان دهید که مشغول کار هستید و پروژه او در حال انجام است چرا که صداقت رکن اول ارتباط با کارفرما است اما درهرصورت شما کنترل بسیار بیشتری روی پروژه دارید تا کارفرما ، و از این جهت کمی آسودگی خاطر ازنظر کاری ایجاد می شود . در شرکت های برنامه نویسی همانطور که گفته شد شما برای مدیر شرکت بعنوان یک کارمند هستید و در ازای کارهایی که طبق برنامه شرکت انجام می دهید حقوق دریافت می‌کنید .

تعیین کننده حقوق هستید نه حقوق بگیر !

در خط بالا اشاره شد که اگر در شرکت های برنامه نویسی مشغول به کار باشید ، شما بعنوان یک کارمند و شخصی حقوق بگیر تلقی می شوید و به ازای یک حقوق ماهانه مجبور به انجام کارهایی هستید که در برنامه شرکت وجود دارد . ممکن است شرکت در 1 ماه کاری ، به تعداد 3 پروژه مثلا به ارزش 50 میلیون تومان را تحویل داده باشد و حقوق شما تنها یک دهم از این مبلغ است . اگر در خودتان پتانسیل لازم را جهت پاسخگویی به نیازهای کارفرما مشاهده می‌کنید پس زمان آن رسیده که برای خودتان کار کنید . البته توجه داشته باشید که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب ، معمولا بهتر است بازه 1 الی 2 ساله را جهت کسب تجربه های لازم و روبرو شدن با پروژه های مختلف و کسب مهارت ، در شرکت های طراحی سایت و برنامه نویسی مشغول به کار باشید و این بازه زمانی را برای خودتان کمبود یا عقب افتادن از برنامه های آینده تصور نکنید چراکه بهترین زمان های شما برای یادگیری و همچنین زمینه سازی جهت پیشرفت ، در همین بازه زمانی رخ خواهد داد .

زمانی که شما بعنوان مجری ( فریلنسر ) یا حتی صاحب یک کسب و کار و شرکت که تحت اختیار خودتان است اقدام به پروژه گرفتن کنید در این حالت کارفرما نیست که میزان مبلغ انجام پروژه را تعیین خواهد کرد بلکه شما هستید که تعیین خواهید کرد پروژه او چه میزان پروسه برنامه نویسی را باید طی کند و هزینه این پروسه چقدر است ! بنابراین شما تعیین کننده هستید نه دریافت کننده مبلغی مشخص !

اما اگر شما برنامه نویس ماهری هستید و برای مصاحبه استخدامی به یکی از دفاتر طراحی سایت یا برنامه نویسی مراجعه می کنید در این شرایط نیز با اینکه شما برای این شرکت حکم یک کارمند را خواهید داشت ، بازهم حق دارید تا نسبت به مهارت هایی که دارید درخواست حقوق کنید و هرگز همانند یک شخص مبتدی و تازه کار با شما برخورد نخواهد شد . به این دلیل که کارهای برنامه نویسی یک پروسه هوشمندانه و نیاز به تحلیل را درپیش دارند از این جهت میتوان با تحویل پروژه هایی در تعداد مناسب ، سالانه مبلغ مناسبی را به جیب زد ! ( برنامه نویسان ماهر )

امنیت شغلی

شاید یکی از مهم ترین فاکتورها برای هر شغلی را بتوان امنیت آن دانست . امنیت شغلی همواره گزینه مهمی است به این دلیل که وقتی فردی در شغلی مشغول به کار است ، اگر از آینده آن و اینکه سطح درآمدی فعلی همواره پابرجا است ( افزایش پیش کش ) و مواردی این چنین دچار تردید باشد ، نمیتواند تمرکز کافی و لازم را روی کار خود قرار دهد .

امروزه شما چه اندازه از نرم افزار های پیام رسان ، شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام و یا سایت های آموزشی همچون آپارات و یوتیوب استفاده می کنید ؟ تمامی این اپلیکیشن ها و وب سایت ها توسط زبان های برنامه نویسی متعدد ایجاد شده است . هوش مصنوعی و سیستم های اتوماسیون همانطور که مطلع هستید بخش زیادی از نیروی کاری را از رده خارج کرده و تا چندین سال آینده با بیشتر شدن راحتی کارها و پیوستن آنها به بازه تکنولوژی ، شغل های دیگری نیز ازبین خواهند رفت . اما برنامه نویسان به این دلیل که پرچمداران تکنولوژی هسنتد در این زمینه تقریبا تا حد بسیار بالایی آسودگی خاطر دارند چراکه درهرصورت میتوانند نیاز کارفرمایان خود را با پروژه های بروز تر و جدید تر جلب کنند که البته تحقق این موضوع لازمه بروز بودن دانش شخص برنامه نویس است چراکه این علم همه روزه در حال بروز شدن و رونمایی از ابزارهای جدیدتر و ساده تر است .

شما حتی اگر یک طراحی وب سایت نیز باشید همواره میتوانید درآمد خود را داشته باشید چراکه همیشه روش های مختلفی برای بازاریابی و جذب مشتری و کسب درامد از حوزه خودتان وجود دارد ( اگر در زمینه دانش خود نیز بروز باشید مطمئنا میتوانید یکی از گزینه های اصلی بای همکاری باشید چراکه بسیاری از برنامه نویسان تا چندین و چندسال دانش خود را بروز نکرده و آموزش های جدید را مطالعه نمی کنند .

برای برنامه نویس شدن لازم نیست مدرک تحصیلی ارائه کنید !

یکی دیگر از مهم ترین مزیت های برنامه نویس بودن این است که شما به هیچ عنوان نه نیازی به حضور در کلاس های دانشگاهی دارید و نه اینکه برای استخدام شدن یا حتی فعالیت به شکل فریلنسری کسی از شما تقاضای آخرین مدرک تحصیلی یا سندی مرتبط با این حوزه را درخواست دارد ! تنها چیزی که برای کارفرما و یا صاحب شرکت اهمیت دارد میزان و نوع توانایی شما است .

نمونه کارهایی که برای خودتان جهت نمایش تخصص و تجربه ایجاد خواهید کرد ، بهترین و تنهاترین مدرک برای استخدام یا شروع به کار شما است . شاید تخصص های دیگر همچون پزشکی ، یا مهندسی برق ، مهندسی عمران و تخصص هایی از این دست را نمیتوان با دوره های آموزشی به شکل کامل یادگرفت و ضمن اینکه ارائه مدرک دانشکاهی برای این تخصص ها نیز اهمیت زیادی دارد اما شاید برنامه نویس جز شغل های انگشت شمار است که تخصص حرف اول را خواهد زد . داشتن مدرک مرتبط دانشگاهی همچون رشته های نرم افزار یا فناوری اطلاعات نیز در این زمینه بد نیست و میتوانید هنگام تحصیل در دانشگاه در یکی از این رسته ها ، زمان های خالی خود را به یادگیری تخصص برنامه نویسی اختصاص دهید که اکثر برنامه نویسان نیز همین روند را در پیش گرفتند تا هم مدرک دانشگاهی داشته باشند و هم در مدت زمان دانشجویی تا حد شگفت انگیزی صاحب تخصص شوند .

افزایش توانایی تحلیل و حل مسئله

برنامه نویس باید توانایی تحلیل الگوها و همچنین حل مسئله را داشته باشد ، درصورتی که شما برنامه نویس تازه کاری هستید نباید نگران این موضوع باشید به این دلیل که در طی برخورد با نمونه کدهای مختلف ، شما کم کم تجربه لازم را کسب کرده و به این ترتیب قدرت حل مسائل مشابه را نیز خواهید داشت .

برنامه نویسی دانشی آمیخته با زبان انگلیسی ، ریاضیات ، دانش اجتماعی ، روانشناسی و … است به همین دلیل شما با فعالیت در زمینه برنامه نویسی ، با شخصیت های مختلفی روبرو هستید که برای هرکدام باید زمینه کاری مناسب توسط سیستم نهایی را فراهم کنیم .

رشد و پیشرفت

برنامه نویسی از زمینه های کاری است که میتواند از شما یک میلیاردر بسازد ، درحقیقت شما میتوانید با درآمد متغیر این شغل ، به بخش زیادی از اهداف خود دست پیدا کنید ، همین موضوع باعث خواهد شد تا انگیزه و شوق لازم را برای رسیدن به اهدافی بزرگ‌تر داشته باشید . این شغل نیز همانند ورزش پرورش اندام درصورت استمرار و تمرین و تکرار ، از شما یک شخص قدرتمند خواهد ساخت ، بنابراین میتوانید برای رسیدن به اهداف خود بروی این شغل حساب کنید .

شما برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس تنها به عشق کدنویسی و یک لپ تاپ و دوره های آموزشی مناسب نیاز دارید تا در مسیر درستی حرکت کنید و نتایج لازم را کسب کنید .

معایب شغل برنامه نویسی

اما اکنون از معایب این شغل نیز میتوان کمی صحبت کرد ! گرچه مزایایی که شغل برنامه نویسی دارد بسیار مناسب است اما معایب این شغل را نیز نباید دست کم گرفت . میتوان گفت معایب این شغل بیشتر جسمانی هستند به عبارتی میتوان اصلی ترین مورد را کم تحرکی و نشستن های طولانی بیان کرد . شما برای کدنویسی خصوصا در مورد پروژه هایی که سنگین هستند ممکن است به قدری درگیر کدنویسی باشید که متوجه نباشید 5 ، 6 و یا 8 ساعت است از جای خود تکان نخورده و مشغول فشار دادن کلیدهای کیبورد هستید .

اگر محل کار شما به شکلی است که چای یا قهوه گرم نیز دم دستتان است پس به این ترتیب ساعت های بیشتری در یک محل بدون تحرک هستید . این کم تحرکی ممکن است مشکلاتی همچون پیدایش سنگ کلیه یا سنگ مثانه را به همراه داشته باشد . برای جلوگیری از این مشکلات توصیه می شود تا حداقل 4 روز در هفته به انجام تمرینات ورزشی بپردازید . اکثر برنامه نویسان ، باشگاه بدنسازی یا ورزش های هوازی را در برنامه روزمره خودشان جای می‌دهند تا به مشکلاتی از این دست دچار نشوند .

مشکل دیگری که البته بسیار کم میتواند پیش آید ، گوشه گیری و دوری از اجتماع است . اکثر مردم اینگونه تصور می کنند که برنامه نویسان به این دلیل که سرشان مدام در سیستم یا لپ تاپ است وقت و حوصله ورود به اجتماع یا دورهمی های دوستانه را ندارند درحالیکه این یک باور اشتباه است و ممکن است تنها 1% برنامه نویسان اینگونه باشند .

پروژه گرفتن و یا نگرفتن نیز ممکن است یکی دیگر از مسائلی باشد که برنامه نویسان نگران آن باشند که در این مورد باید تجربه ، تلاش و اجرای روش های درآمدزایی همچون آگهی ، داشتن صفحات اینستاگرام و … همگی روش های کسب درآمد خواهند بود . درکل اگر صادقانه در این مورد صحبت کنیم ، عشق برنامه نویسی مسبب فراموشی تمامی این مشکلات است و شغل برنامه نویسی درمقایسه با سایر حوزه ها ، از آزادی و راحتی بسیار بیشتری برخوردار است . در این بین معایب دیگری نیز وجود دارند همچون شب بیداری ، افسردگی های خفیف که از معایب بسیار کمرنگ این شغل می‌باشد .

ادمین

انتقال دانش زمانی ارزشمند است که در حوزه ارائه شده به شکل کامل و بی نقص باشد . در دوره های آموزشی و مقالاتی که برای شما عزیزان به اشتراک میگذارم ، تمامی تلاش خود را میکنم تا همه نیاز های شما را پوشش دهم .

آموزش های فرانت

اولین بخش از طراحی یک وب سایت را قسمت فرانت آن تشکیل می دهد . بنابراین برای حرکت در مسیری درست باید ابتدا در این بخش مهارت های لازم را بدست آورد .

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

آیا از اشتباهات اصلی برنامه نویسان مبتدی اطلاع دارید ؟ اگر برنامه نویس مبتدی یا حتی سطح متوسط هستید توصیه میکنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید چرا که شاید شما نیز 1 اشتباه در پروژه های خود انجام می دهید و از آن بی خبر هستید .

0

چه وب سایت هایی از زبان برنامه نویسی php استفاده می کنند ؟ بزرگترین وب سایت های دنیا که هسته اصلی آنها بر روی php سوار است را بشناسید !

0
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
دیدگاه های شما
فرهاد رضاخانی ۰۹ / ۱۴۰۲

عالی و کامل نوشتید ممنون از شما فقط یه سوال دارم آیا امکان فعالیت از ماه های اول در فریلنسری هست؟

ادمین ۰۹ / ۱۴۰۲

سلام ، این موارد همگی بسته به مهارت های اکتسابی شما دارند اما معمولا 4 الی 6 ماه باید روی یادگیری هر مهارتی زمان گذاشته بشه تا بتونید نمونه کارهای قابل قبولی ارائه کنید